radio

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

The Beginning of the End...

"Επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε". . .



Δημοκρατία:
  • Η εξουσία πηγάζει από τον λαό. Αυτό σημαίνει, κι αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η λειτουργία του πολιτεύματος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ύπαρξη κυβέρνησης,ότι για να είναι η κυβέρνηση δημοκρατική θα πρέπει να είναι δημοφιλής, ή τουλάχιστον να τυχαίνει της αποδοχής των πολιτών. Ή αλλιώς αντλεί τη νομιμότητα της από το λαό
  • Η εξουσία ασκείται από τον λαό. Αυτό σημαίνει ότι για να είναι ένα πολίτευμα δημοκρατικό θα πρέπει με κάποιους τρόπους να εξασφαλίζει τη συμμετοχή των πολιτών στις πολιτικές διαδικασίες, τις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, πέρα των εκλογών ανάδειξης των οργάνων της πολιτείας, αυτό μπορεί να σημαίνει τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.
  • Η εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Αυτό σημαίνει ότι τα όργανα της πολιτείας που είναι φορείς εξουσίας (κυβέρνηση, βουλή κ.ο.κ.) πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας, και όχι π.χ. κάποιου εκτός της κοινωνίας ή π.χ. κάποιων μόνο τμημάτων της. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκουν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Επίσης σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την αρχή της πλειοψηφίας πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που προασπίζουν τα συμφέροντα της μειοψηφίας.
Η ελληνική τηλεόραση από χθές το βράδυ έβγαλε φιρμάνι ότι οι επόμενες γενεές των ελλήνων είναι καταδικασμένες σε μια μακροχρόνια και επίπονη οικονομική κρίση. Η Ελλάδα λέει θα βυθιστεί στο σκοτάδι και στην απομόνωση είτε διαλέγοντας το δρόμο των μνημονίων και της ευρωπαϊκής ένωσης είτε τον δικό της δρόμο και την χρεοκοπία. Παρόμοιες και οι δημοσιεύσεις των ξένων ΜΜΕ που παρακολουθούν και καταγράφουν αμήχανα τα γεγονότα στην Αθήνα.
Το ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια έχει ψηφίσει κατ’ επανάληψη μέτρα επώδυνα για τον ελληνικό λαό και καταστροφικά για την ελληνική οικονομία για να διασφαλίσει τις υποχρεώσεις του κράτους ως προς του δανειστές του. Αυτό το κοινοβούλιο , μια κυβέρνηση που δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και είναι αμφιλεγόμενο το δικαίωμα της να παίρνει τέτοια μέτρα μιας και είναι μεταβατική και ένας πρωθυπουργός ΜΗ εκλεγμένος απ τον ελληνικό λαό κατακρεουργούν την ελληνική οικονομία κατ’ εντολή της τρόικας και των εταίρων.
Το ελληνικό κοινοβούλιο θα έπρεπε να είχε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις του ως προς το λαό και όχι τις υποχρεώσεις του κράτους ως προς τους δανειστές. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα έπρεπε να αφουγκράζεται την γνώμη του λάου και να εκτελεί της προσταγές του είτε αυτές θεωρούνται σωστές είτε λάθος απ τον κάθε εντεταλμένο βουλευτή . Το ελληνικό κοινοβούλιο θα έπρεπε να θωρακίζει με νομόυς τη δημοκρατία και οι πράξεις του να συμβαδίζουν με το σύνταγμα και το δημοκρατικό ιδεώδες.
ΟΙ Ευρώπη και οι δυνάστες μας δεν κατάφεραν απλά να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία, να υποθηκεύσουν γενεές ελλήνων πολιτών και να εφαρμόσουν τις έμμεσες ιμπεριαλιστικές τους πολιτικές . Το ελληνικό κοινοβούλιο τους επέτρεψε να καταπατήσουν τα δημοκρατικό ιδεώδες και τους δημοκρατικούς θεσμούς σ αυτήν τη χωρά μέσα απ της πράξεις του και τις αποφάσεις του. Τους παραχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους και τους άφησε να νομοθετούν αντί γούτους και να περνούν αποφάσεις για τον ελληνικό λαό χωρίς να τον ακούν.
Η ελληνική βουλή επιτρέπει και σιγοντάρει στην θανάτωση της δημοκρατίας μέσα στην χωρά που τη γέννησε , στη χώρα που θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα. Φτάσανε την οικονομία στο χείλος του γκρεμού και έφεραν στον Έλληνα το δίλλημα «δημοκρατία ή οικονομία». Παρόλαυτα ακόμα και τώρα δεν του δίνουν λόγο. Δεν αφήνουν το λαό να αποφασίσει για τη μοίρα του.
Είναι υποχρέωση κάθε Έλληνα να βοηθήσει στην πτώση αυτής της άνομης κυβέρνηση και να απαίτηση θεσμούς πιο άμεσης δημοκρατίας έτσι ώστε να αποφασίσουμε πλέον μονοί μας αν θέλουμε να χρεοκοπήσουμε και να παλέψουμε μονοί μας η να γίνουμε ένα προτεκτοράτο της Ευρώπης χωρίς να εξασφαλίζεται και πάλι η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας.
Ήρθε η ώρα να μιλήσουν αυτοί που δεν γνωρίζουν , αυτοί που δεν υπακούουν κανέναν ευρωπαίο τεχνοκράτη, αυτή που δεν καταλαβαίνουν τα νούμερα, αυτοί που από κάποιους θεωρούνται ξοφλημένοι. Αυτοί που δεν έχουν η δεν φοβούνται να χάσουν όσα έχουν προκείμενου να διασφαλίσουν την αξιοπρέπεια, την ελευθερία τους και την ανεξαρτησία τους.


Άρθρο 120 του ελληνικού συντάγματος:
Παράγραφος 3:
Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
Παράγραφος 4:
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.